Tihver kirjutas:
Hobisõidukite mitme peale ostmine on minu jaoks kõige parem varjant. Paadiga niikuinii üksi väga tihti sõitmas ei käi ja kui juba pidevalt samad sõbrad kaasas, siis mõistlik nendega kulusid jagada.
Sama teema ka muude hobisõidukitega. Viimane kaherattaline sai ka sõbraga kahepeale ostetud kuna ise sõidan vast keskmiselt kord kuus.
Oled Sinagi "tüüpiline" hobiinimene, kel silmad lähevad särama nagu viljaturu varblased peaaegu iga laheda/mõnusa tegevuse peale. Ja samasugused kipuvad meil ka sõbrad olema... Kuna olen erinevate hobide maailmas väga tihedalt ja ka sügavamalt eri aegadel "ringi liikunud", siis täpselt nii see enamjaolt ongi. Väga vähe on neid, kes on iseenda ühe hobi fundamentalistid ja neid kohe üldse mitte miski muu ei huvita. Neid on aga totaalses vähemuses.
Aga absoluutselt kõik hobi vajab esiteks aega ja teiseks raha. Kui rahaliselt saavad mõned inimesed endale absoluutselt kõike lubada, siis aega on meil kõigil põhimõtteliselt ühepalju. Jällegi saab aega juurde osta rahaga ehk ennast aega "raiskavatest" kohustustest vabastada, kui muudkui "iseenesest" kontole juurde tiksub. Ostab vabaks ka töönädala päevad. Kuid hetkel nendest me ei räägi, neil on mõnikord hoopsi teised "mured", mida me ei pruugi üldse aimata. A'la mingi debiilikust kollase ajakirjanduse verekoer, millise näite ka Uku ju tõi. Loed kollaseks lastud peldikuseinalt (siia alla käib ka Äripäev) sulasitta iseenda kohta.
Ja nii tulebki enamusel meist võtta korralik valge paber ja sinna peale kirjutada soovid, võimalused ja aeg. Kõrval kalender ja siis hakata julmalt soove maha tõmbama. Lõpuks fokusseerid oma soovid/võimalused/aja võimalikult ühe konkreetse tegevuse peale, seda küll tohutu vaeva ja hingevaluga aga midagi pole teha...
Mina olen selle "tee" läbi käinud: purjetamine ja suvekodu koos oluliste sõpradega on raudkindlalt paigas, need on mida ma
väga-väga tahan ja vajan.
Julmalt olen aga kärpinud või suisa maha tõmmanud USA-raua ja dragrace'i, hot-rod/customi, vanatehnika, off-roadi, hobi-autospordi, unic-moto ehk tsikli täiesti eemaldanud iseenda soovidest/mõtetest, kärpinud maksimumini "lehma lellepojad", spordiürituste tasulise kommenteerimise lõpetanud (kõik on ju nädalavahetustel!) jne. Ja ma olen ära kinkinud või vanarauda viinud peaaegu kõik nendega seonduva. Lumi sulab, kingin ära ka oma viimase hinge kriipiva rauakolaka õuepealt - rodi tooriku, huviline olemas. Äsja kinkisin ära ühe vanaaegse jalgratta. Alles on vaid kergelt kõvera ninaga rallikas ja oma hinge rahuldamiseks enamust neid hobisid ühendav Talveralli ajal, mil kahe tähtsa poolega tegelemine on võimatu. Kuigi Talveralli on ka just see oluliste sõpradega koos tegemise asi, sest kogu kohtunike seltskond koosneb neist ja ma saan jälle neile midagi "pakkuda". Ning aastas üks vaid rauapõhise dragi kommenteerimine AB'l, mis toob natuke sisse vahetult enne Väina.
Nii on tekkinud mul AEGA tegeleda sellega, mida ma vajan. Lahendamist vajab finantsiline pool...