Kipper.ee

KIPPER.EE

Väikelaevajuhi foorum
Logi sisse
Registreeru
Detailsem otsing
Sulge tooted

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi




Tee uus teema Vasta teemale  [ 56 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev, 19 Jaan 2014 00:03 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede, 06 Mär 2009 00:28
Postitusi: 642
Asukoht: Tugitoolis
Trutta kirjutas:
kogu protseduur on pikk ja (õlle)piinarikas :lol:
Vajaminev tehnopark:
Sise- välistermomeeter

Kas välistermomeeter on selleks, et kui suitsuahju kõrval 14 tundi järjest õlut jood, et veenduda et endaga kõik kombes oleks?


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev, 19 Jaan 2014 12:05 
Eemal

Liitunud: Teisipäev, 15 Apr 2008 20:36
Postitusi: 1516
Marlene kirjutas:
Trutta kirjutas:
Sise- välistermomeeter

Kas välistermomeeter on selleks, et kui suitsuahju kõrval 14 tundi järjest õlut jood, et veenduda et endaga kõik kombes oleks?


Välistermomeeter on väga vajalik õlle temperatuuri kontrollimiseks, et suvel üle ei soojeneks ja talvel ära ei külmuks :lol:

Kuna juhtme otsas /välistemperatuuri/andur läheb kappi , siis IN ja OUT näidud vahetavad kohad.

Pilt


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev, 19 Jaan 2014 12:18 
Eemal

Liitunud: Neljapäev, 09 Apr 2009 17:15
Postitusi: 237
Asukoht: Rapla
Kas seda kuivatatud liha dehüdraatoris pole proovinud keegi teha?


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev, 22 Jaan 2014 16:09 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev, 22 Sept 2005 22:43
Postitusi: 2555
Asukoht: Tallinn
Head isu!

Pilt

_________________
Buddha oli vist purjetaja:
"Tähtis pole mitte eesmärk, vaid teekond sinna!"


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev, 22 Jaan 2014 21:22 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev, 19 Mär 2006 12:37
Postitusi: 1487
Asukoht: Kesse/Tallinn
Kussu - väga korralik rajatis Sul. Nagu näha, oled ehitamisel isegi loodi kasutanud. :D


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev, 23 Jaan 2014 23:33 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev, 26 Apr 2007 17:10
Postitusi: 460
Asukoht: Tallinn
Seal ehitusel on vist loodi kasutatud samamoodi, nagu mult kunagi TPI sisseastumiseksamil küsiti, et kuidas ostsillograafiga hoone kõrgust mõõta :)

Aga natuke teemasse. Keset talve muidugi meremehejutt ei ole, aga merekala ikka. Lõhe. Kuna kalli kolleegi ja kaasmerehuvilisega sai koos töine aastavahetus veedetud, oli teemaks ka toiduvalik uusaastalaual. Sai tehtud head-paremat, aga muuhulgas ka toit, mida kumbki proovinud polnud. 55 kraadi juures küpsetatud lõhe. Mitte filee - terve lõhe. Kõhu sees ürdid ja maitseained, täisvärk. Aega läheb küll reibas 6-7 tundi, aga tulemus on HEA. Soovitan.

Me olime muidugi hakkajad poisid ja tegime otsa ka ühe rostbiifi. Kui seda õigesti teha, võtab rostbiif umbes 5 tundi. Hea, et sõber oli lõhe juba päeval kella kahest ahju pannud.

Mõlema toidu juures on eluliselt tähtis korraliku stabiilse digitaalse termokontrolliga ahi. Rostbiifi juures muidugi ka lihatermomeeter. Keegi ei saa olla nii segane, et läheb rostbiifi tegema ilma termokata. Kui on, siis võiks ta oma liha peale kulutatud 40 eurot parem mulle anda ja liha mitte torkida...

_________________
GT-205 "Anaconda"


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev, 25 Veebr 2014 20:30 
Eemal

Liitunud: Teisipäev, 15 Apr 2008 20:36
Postitusi: 1516
Äsja oli juubel, vabariigil ja täpipealt samal päeval ühel auväärt vanas vabariigis sündinud kodanikul, tänu kellele siinkirjutaja üleüldse ilmavalgust nägi. Töö peab tegijat kiitma :D

Niisiis juubelilaualt jäi üle (nagu tavaliselt) hulgemini söögikraami. Singirullide ja täidetud munade järel ka liuatäis graavi- ja külmsuitsu vikrit. Kenasti viilutatud ja puha.
Graavi-külmsuitsuforelli ahjupasta.
Retsept:
Keeda potitäis makarone, näiteks neid spiraalseid, ilma soolata, al dente -1minut.
Vala ahjupotti, törts keeduvett ei tee ka paha, ei pea sõelas nõrutama.
Lõika liuatäis kala peenemaks ja vala järgi.
Väike pakk kohvikoort sisse.
Peale törista majoneesi, mõnuga.
Sega kõik segamini.
Kata juustuviilakatega.
Ahju. nii 180 juurde ja nii u pool tundi.
Valmis.
Pilt

Pilt


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Meremees sööb
PostitusPostitatud: Laupäev, 10 Mai 2014 17:54 
Eemal

Liitunud: Teisipäev, 15 Apr 2008 20:36
Postitusi: 1516
Rsk, ma ütlen.
Poe ämbrišašlõkk koosneb viimasel ajal kõõlustest ja jäänustest. Isegi Rakvere Kaukaasia oma, mis algselt oli täitsa hea koos heade lihatükkidega. Kunagine superhea Viikingu šašlõkk on juba aastaid ära lörtsitud viletsa lihaga.
Täna soetasin "parim eesti toiduaine" märgiga max-ja-mooritsa keefiri-kama ämbri ja sama jama.
Moraal-....mingu kuradile.
Ainuke šašlõkk, mis poest kannatab osta on rohelise sildiga kilepakis Hogg-Investi Armeenia šašlõkk.
Edaspidi ostan 5 sibulat ja kilo kaelakarbonaadi. :evil:


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Meremees sööb
PostitusPostitatud: Laupäev, 10 Mai 2014 18:58 
Eemal

Liitunud: Esmaspäev, 04 Juun 2007 09:27
Postitusi: 928
Asukoht: Tallinn ja Raplamaa
Kahjuks nii on,ämbrishaslõkk mitte noaga lõigatud, vaid rebitud, jääb mulje, et vaene loom on miini otsa sattunud... nad vist mõtlevad, et kõik lihaküpsetajad on niikuinii nii täis juba selleks ajaks, kui liha vardasse hakatakse ajama, et ei pane midagi tähele.
Tuleb osta kulinaarialetist ja ise marineerida, äädikas ja sibul. Kui kulinaarialeti jaoks raha jagub.

_________________
+372 52 71 081
Marumeri OÜ
klaasplastist ja vineerist paatide ehitus, remont.
www.marumeri-marumeri.blogspot.com


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Meremees sööb
PostitusPostitatud: Laupäev, 10 Mai 2014 21:06 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev, 22 Sept 2005 22:43
Postitusi: 2555
Asukoht: Tallinn
Mulle meeldib, kui sasliku tükid on ilusad. Näiteks sea seljafilee ise seibideks lasta.

Kui ise teha ei viitsi, siis Selveri "Rannapiiga" ja "Kirsisuitsu" on ka täitsa OK, Pirital vähemalt. Ja siis üks selliste eriti paksude lõikudega. Toda pole grillida proovinud, panin tomatilõikude vahele ja fooliumist "kommidena" ahju. NÄMM!

_________________
Buddha oli vist purjetaja:
"Tähtis pole mitte eesmärk, vaid teekond sinna!"


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Meremees sööb
PostitusPostitatud: Pühapäev, 11 Mai 2014 00:15 
Eemal

Liitunud: Esmaspäev, 06 Veebr 2006 11:08
Postitusi: 852
Asukoht: Tarvastu, Mustla-Tartu
Kas eelmisel suvel oli mingi Nõo toode ja mõisahärra, või miskit sellist, pangis oli kuiv liha, ilma marinaadita, aga jube hea oli. Praegu pole sellist näinud kusagil.

_________________
http://reinufoto.wordpress.com/


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 56 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Otsi...:
Hüppa:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group