Nimest või pealkirjast "tropper" - see on kirjapildilt sarnane senisega, kannab peitmata sõnumit ja on samal ajal autorit või subjekte selgelt mittenimetav, on mõneti intrigeeriv.
Samas kaalusin ka järgmisi pealkirju, mis võivad saada kas omaette teemadeks, teemajaotisteks või
hashtag-ideks: Pihtas, põhjas; Laevade pommitamine; Üle parda; Võin ma ikka loll olla*; Vinguviiulid; Kaua sa jaksad?; Plank; Vesi peale!; Vargakassa; Põhjast läbi; Kramp; Tühistamisel; Tõetu show; Varjatud vaimuhaiged; Hulluraator; Psühho-paadid; Ääre pealt; Mida ja seda pole; Edutud lood; Plärisev poritiib; Särk seljast; Naljanumber miinuses; Aheltühistatu; Alateadvuse võlad; Eritõug; Tähtkuju: võibülelasta; Kõigest maised mured; Uhhuu; Kui on järel ainult sidrunid; Umbluu; Ise? Ikka ise!; Varasta just minult!; Mitte jääda iseendaks; Sisutulooja; Järgmist viga otsides; 16 naeru.
Millest kõik see eelneva nii negatiivne tonaalsus? Inimene on muidugi ekslik, aga nende eksimuste enda külge korjamine vähendab tuntavalt energia hulka, mida võiks parem mõistlikeks tegevusteks kasutada. Vaevalt, et keegi vabatahtlikult kannataks enda nahal ühtegi sääske, kaani ja puuki!? Ma olen pika otsingu tulemusena lõpuks suutnud järeldada, et minu bioloogilise radari programmis on "boolean" tüüpi viga, mis toob ekraanile vaid ohtlikud subjektid. See viga täiendavalt lukustab nad minu külge ja esialgse "We come in peace" sõnumi järel hakkab aga elusa minu pealt viilude lõikamine. Kas tundub elu paratamatusena? Kõik ikka sõltub intensiivsusest, kontsentraadist. Mürgist teeb mürgi ju selle doos, mitte aine nimetus/olemus ise.
Toimetaja veeru stiiliks saagu
pamflett. Sedasi sihituna võib enda üle graatsiliselt irvitada, lahata pekkiminekuid, nõjatuda paratamatusele. See lubab naeruvääristada ennast ja teisi. Samas pean valvel olema, et see paskvilliks ei muutuks või kui vaja, siis sellele vajadusel osundama. Pafleti olemust mõistes peaks olema rikastav lugeda toimunu ja selle detailse kirjelduse absurdsusest ja ülekuhjatusest.
Et mis siis toimunud on? Valitud stiili valguses ütlen, et peamiselt vedelat ja tahket. Märksõnad: ettevõtlus, riigitöö, vabatahtlikkus, kommunikatsioon, suhted, kohtumised, kokkulepped, lepingud, tehingud, raha, kohustused, võlad, õigusabi, advokaadid, kohtud, täiturid, oksjonid. Aga ka: Nigeeria kirjadele ülekanded, Mehhiko ärikataloogile ülekanded, Hong Kongi investeerimisfirmale maksed, USA biotehnoloogia aktsiate ostmine, USA-st pärit ärisuuna kaotamine, sest subjekt ei vastanud olulistele e-kirjadele, kuigi ma olin selle vajadust talle korduvalt meelde tuletanud. Näete, ma ei pane isegi jutumärke vastavatesse kohtadesse. Ei, mina pole seda teinud, aga üks radarile lukustunud Taimo Kase küll. Riigihanke edukas täitmine, millega seotud esindusõigus minult kelmide Marko Kutser ja Rait Marken poolt varastati. Täna proovivad nad edumeelseid jäljendada, aga nad on vargad olnud ka muudes episoodides. Seejärel siin samas foorumis esinenud Joel Tammet, kes pakkus mulle tööd, jättis kuu hiljem palga maksmata - advokaat koostas hagi puudulikult, mille tulemusena kaotasin, pidin tema kulud kandma, kuid minuga seotud sentimentaalse väärtusega seotud vara läks oksjonile. Halloo, merendusinimene ja SAR-i liige? Diagnoosi pole sulle ju raske panna!! Nö õnneks ei ole ma selles hinnangus ainus. Aga seejärel veel Promarine Trade Valdo Kreos, siis Puri24 Elmo Saul ja Aare Kööp.
Eksole, ammu on mul aeg peeglisse vaadata, et kuidas see võimalik on, et "kõik" mulle kodarasse torgivad? Oi, kui palju on vaadatud! Ja sealt see radari ja psühholoogia jutt tulebki - ma tõmban ligi valdavalt isiksushäirelisi ja käivitan oma "sagedusega" nende prügise poole. "Not funny at all!" Eks see toimetaja veerg suuresti peegel saabki olema. Paraku on nii, et mu mälu ja kognitiivsed võimed on värskelt testitud ning neis puuduseid ei leidu. Mainitud radarile lukustunud saavad tropperis omaette teemakäsitluse.
Ehk siis ligi veerandsajandi jooksul on mul tulnud kokku puutuda märksõnaliselt järgnevaga: lapsmehed, kelmid ja vargad (ilma pühakuteta), isiksushäirelised, sotsiopaadid, psühhopaadid (vaata kui mitu paadi liiki siit juurde tuleb), nartsissistid, võimalused-visioonid-eesmärgid-võlad. Vähemalt üheks korduvaks tunnuseks nende puhul on see, et neil ei teki süütunnet teisi inimesi hävitades. Kui viimane sõna tundus ülepaisutatuna, siis nartsissistliku isiksushäire patoloogias on see arusaadavalt ära kirjeldatud.
Ma loodan, et teie hingatav õhk on minu-filtri tõttu puhtam. Ennast kalibreerin paari hea inimese kaudu, kes mind põhjalikult tunnevad.