Eile peale lõunat vahtisin siis paadi juures, uurisin siit ja sealt ning mõtlesin, mis edasi. Mida rohkem uurisin, seda rohkem pidin kukalt kratsima, sest kokku lamineeritud keredetailid, mis esmapilgul tundusid korralikult koos olema, kippusid natukene kõvema
käega katsumise puhul üksteise küljest lahti tulema. "Õnnetuseks" juhtus sealsamas töötaval pedandist sõbral õhtune vahetus olema ja ta tuli uurima, et mis ma seal niisama kajutisse sisse ja välja käin. Näitasin talle neid kohti, mida olin jõudnud nokkida ja küsisin arvamust. Arvamus oli konkreetne: "Kisu laiali, muidu jäädki põdema ja parandama.
Nagu juba isegi arvate, nii ka läks. Tekk sai eile maha tõstetud. Kõik poldid tulid akudrelli otsa pandud 10mm padruniga keerates lahti. Teki lahti kangutamine just päris Priidu jutu kohaselt ei läinud. Vööriots tuli küll käega tõstes lahti, aga edasi pidin vineeritükid mõlemile poole vahele ajama ja neid kas käega edasi lükkama või haamriga kopsima. Masti toe lamineering irdus kere küljest, kui noaotsa vahele ajasin. See mastiks või pigem kõva pahtlilaadne ollus, mis kere ja teki vahel oli, oli omajagu pragunenud ja tõenäoliselt imbusid laineharjad sõidu ajal sealtkaudu mingil määral sisse. Võrdlesin pärast enda paadi liitekohtade, sverdikaevu ja põhjaraskuste lamineeringu kvaliteeti Priidu Julia remondi piltidega ja leidsin, et minu paadi vastavad lamineeringud on vähe paremini tehtud, kuid oluliselt küll mitte. Kui võrdluseks öelda, et Priidu paat on esmaspäeval kokku pandud, siis minu oma on äkki teisipäeval.
Täna võtsin siis luukere välja. Kui tekk oli maas ja ma koi peal istudes käe vastu keret toetasin, liikusid kere ja luukere põhimõtteliselt eri suundades. Luukere oligi ainult põhjast, sverdikaevu juurest ja tagumisest otsast kinni. Mujalt oli ainult siit-sealt õrnalt veidi, aga see tuli põhimõtteliselt käega tõstes lahti.
Sverdikaevu ümbrus ja luukere tagumine äär on ülima tõenäosusega juba mingil ajal üle lamineeritud, sellest tulenes ka suurema jõu ja natuke isegi lõikamise vajadus nimetatud kohtades. Ainuke koht, mis Priidu Julia demonteerimise kirjeldusest totaalselt erines, oli sverdikaev. Kui Priit ütles, et see oli välja tõstmise vaev, siis mina eemaldasin sverdikaevu umbes 3h. Muidu ei tulnudki, kui teritasin mingi väikse sõrakangi-laadse asja korralikult teravaks ja hakkasin läbi sverdikaevu seda kere äärise ja sverdikaevu vahele ajama. Niiviisi toksisin ääre sentimeeterhaaval lahti. Muidu polekski vähemalt esialgu hakanud sverdikaevu eemaldama, kuid luukere saab minu Microl kätte ainult koos sverdikaevuga ja vastupidi, kuigi iseenesest on need eraldi detailid.
Mõned eilsed pildid ka. Pildid on telefoniga tehtud, seega katsuge kehv kvaliteet välja kannatada:
Ettevalmistused teki maha võtmiseks
Lahti kruvimine
Nii ta tulebki
Red Bull annab tiivad
Teki maha tõstmine
"katus sõidab"
Kere ja masti tugikaare vahel 2cm täiteainet. Täpsus missugune!
Uppumatuse tagav materjal peaks minu mõistuse kohaselt ikka kere küljes kinni olema?!