Õhtust härrased.
Pole pikka aega siia midagi kirjutanud sest puht füüsiliselt polnud aega. Vahepeal oli suht palju tööd ja lisaks sai kooli tee ette võetud, kool õnneks lõppeb esmaspäeval ja kui läheb hästi siis saan paadijuhiload kätte.
Aga nüüd Amuurist.
Selle ajaga jõudsin tegelt omajagu ära teha. Ahtripeegli plaadid sai paika ja mõõtu sobitatud, ahtri osa tehtud värvist ja muust sodist puhtaks, lõppuni ära keevitatud #monstrum#, paadi pealmine värvikiht eemaldatud. Vahepeal oli au kohtuda sellise mehega nagu Jüri Jõul seenior. Härra vaatas minu püha ettevõtmise üle, kuulas minu plaani kuidas ja mida kavatsen teha, andis paar soovitust (tegelt oli neid rohkem ) ja lõppus sain kiita, talle meeldis see mis ta nägi. Ainult tema nõusolekul võib paadi ringi ehitada, ( peale põhjalikku ülevaatamist hr Jõul ütles et minu konstruktsioon peaks ka 150 heppase mootori välja ja jaaks veel varu

).
Tuleb tunnistada et kui tahad midagi osta, teenust või kaupa OTSI 10 korda ja uuri 20 korda enne kui teed otsuse !!! Esimene tsirkuse nummer: Aluminiumi keevitus. Parim pakkumine oli 350 eur: ei oska kommenteerida mille järgi arvutati aga tükk aega mõõtis tuleva keevitus õmluse pikkust. Lisaks vennike lubas et keevitab AL elektroodiga nii et ei saa aru ka. Pulss inverter keevitus ta ei oska ja kallis ka pidi olema . Whatever... Lõppuks sain kaubale Cedo Kaubanduse keevitajaga kes ise tuli kohale, koos õige apparaadiga, tunni ajaga oli töö tehtud ja inimene oli 50 Eur võrra rikkam. Töö on korralik, kiire, suhtumine asjalik.Julgen soovitada. Kel vaja , jagan numbri.
Edasi, tsirkuse nummer 2 : soodaprits. Parim pakkumine ligi 1000. Mul ausalt karp jäi pikkaks ajaks lahti, ei osand nagu midagi öelda. Mulle pikkalt seletati kui raskelt värvid tulevad Al paadilt maha, ja paat on suur, ja läheb u 9 tundi aega + siis kohale sõitmine ( 100 eur siis transport). Ägee. Kõige viimasena sain ühe kontakti, telefoni teel suht asjalik, kuulas ära mis on tehtud ja mis on vaja, nats mõtles ja pakkus et läheb umbes 300 raha koos transpordiga. Nime esialgu ei ütle, kui töö on tehtud panen üles pildid ja ütlen tegija nime.
Paadi vidinate järgi ilmselt pean minema Soome, hinnad seal kuidagi paremad. Siin Eestis siamaani selline tore suhtumine oli: tuled poodi, raagid oma soovist et tahaks jätta teie juures nt mingi 600-800 eur vahel, no OK, teeme sulle 5% alet ??? Common, see pole ju tõsiseltvõetav. Kui keegi oskab kedagi soovitada kus ollaks veic sõbralikumad, heameelega kasutaks võimalust !
Paadi istmeid ilmselt niikuinii pean minema Soomest tooma, siin ei tule alla 500 kuidagi välja, Soomes saaks 2 istet koos amortidega.
Varusin paraja koguse happekrundi , kui paar saab puhtaks siis kohe krundi alla. Kes vaja hüva nõu ja sama head hinda värvidele ja tarvikutele siis privas jagan selle infi ( ale vist oli 20-30 %, olenevalt kaubagruppist).
Lisaks leidsin hästi hea hinnaga uusi Suzuki mootori, nt 100ATL täiskomplektne, uus, 24 kuud garantiid massab 7100 kehtivat raha. Minu arust soodne.
Selleks korraks siis peak olema kõik.
Täna oli korralik fotokas kaasas, sain korralikke pilte teha.