Kalle Kuus kirjutas:
Lower deck`il on joonist suureks tehes näha külmiku koht kohe pesumasina ja kuivatiga ühes plokis! Iseasi, kui suur see freezer on? Näiteks Farmontil oli 2 suurt sügavkülma ja 2 tavalist külmkappi, lisaks veel kambüüsis olev külmik (litraaže kahjuks ei tea) + jäämasin.
Tööriistalaud oli mootoriruumis, sellel Northern Marine 86`l joonisel pole näidatud, aga traditsiooniliselt on see ikka olemas!
Need on näha jah aga: 12 inimest merel, 14 päeva, vähemalt 4 korda on vaja süüa. See teeb 672 sööki, iga söögikord 0,5 kg ehk 336 kg toiduaineid. Mingi hulk sellest on vesi, nõus. Lisaks veinid, õlled, rummid, limonaad etc. Palju toitu on mahuline, leivad-saiad näiteks. Nagu jääks väheks seda va laoruumi?
Töökoda ka ei paista mootoriruumis, kui, siis äkki ukse kõrval on mingi laud. Jällegi, kõike vajalikku mudru (vähemalt mida mina kaheks nädalaks ookeanile kaasa võtaks) ei paiguta sinna never ära, rääkimata trei- ja puurpingist, inverterkeevitusest ja käsitööriistadest. Sel laeval pole ju vaid mootor vaid kõikmõeldavad seadmed sellesama külmakirstuni välja. See on äkki minu "probleem" aga mõistus ütleb, et sellise laeva peal peab olema võimalik ära remontida kõik alates käigukastist kuni radarini. Ehk laev on viimasepeal aga mina ehitaks seal paar ruumikest kohe ümber. Alumisel tekil siis töötuba/ladu ühe mõttetu tohutu voodiga kajuti asemel ja omanikukajuti absurdse pesemisnurga muudaks kohe üldkasutatavaks saunaks. Ja ka totra ülemise "Skylounge Entertainment Room" muudaks millekski asjalikuks. Ehk hetkel on ta ikkagi vaid näimise alus, seda lõputut
entertainmenti ei ole küll sellisel hulgal
long range alusel vaja. äkki ma eksin aga kokku on laeval 6 42-tollist telekat

Kaptenisilla eriti kena paneel täidab enamuse "meelelahutusest". Ja muidugi asenduks kõvakereline kaater kena 20-jalase treilerjahiga ja too pisem korraliku täispuhutava rõngaga

Et siis võiks nagu juba ilmameredele seiklema minna.
Olgem ausad, selline asi on lihtsalt ebanormaalne

Vannituppa tuleb kaks ust ja duššikabiini siseneb ka kaks ust, mehele ja naisele eraldi.... Huvitav, milleks neile kingsize-voodi? Sellist absurdi on tegelikult enamus suuremaid veesõidukeid pilgeni täis.