Lappaja jah on ju samuti snipa. Ma pean silmas just neid imeilusaid hollandlasi. Ma olen neid juba aastaid piilunud ja silma puhanud. Kalal käimiseks liiga hea ja kui selle ilu ära jätad, siis kaob ka võlu. Minu silmis on need meie oludes just sellised "võileib, viin, mootoripodin ja hea olla" paadid. Ülepäeviti ei viitsiks ja kolm korda suve jooksul käimiseks ei kannata omada isegi kui raha lugema ei peaks. Merematka jaoks kärab ka , aga mereilmastik on liiga heitlik, et sellisega korralikult matkata. See poel selline alus millega veepritsmetes kulgeda. Siin tulebki praktilisus kah mängu. Kiire paadiga saad nädalavahetusega ikka näiteks mingi Orissaare-Haapsalu-Pärnu teha. Saad nii merelolekut kui sadamakõrtse. Sellist paati näeks pigem näiteks Kuressaare jahisadamas rahvale raha eest väikseid mõnetunniseid väljasõite tegemas. ( Keegi üritas juba, aga lõpetas ära. Ju siis ei vea ikka välja ) Või Haapsalus ja Pärnus ja mujalgi. Päris omale valiks pigem mingi 6m pikkuse HT. Tahaks kaugemale, kiiremini, kõrgemale
Tulebki meelde kui keegi paadisolnuist Vectori proovisõidul oli kogemata pilgu kellale heitnud ja ilmnes, et Orissaare sadamast Keinastu tagumise nuki traaversile jõudsime 12 minutiga. Viimati kui ma sellise otsa peal kella vaatsin oli see üks juhuslik kaasaminek kooli õppelaevaga "Aurelia". Aega kulus tunde ja praktiliselt oli päev õhtul ku tagasi jõudisme
Ka seda on muidugi võimalik nautida, ma ei vaidle
Ühesõnaga inimesed on erinevad.
Hea väljend torkas pähe ja lugema peab seda positiivses võtmes : "edev lappaja"