Nord 480 käisin isegi kohapeal vaatamas-katsumas, enne kui oma AMT ostsin. Paat oli päris vahva, ainsaks puuduseks see, et tüürimees istus aste eespool, kui tema vasakul ja paremal käel olijad. See ei sobinud konstruktsiooniliselt, sest tegelikult tahaks naise ka tuulevarju hõlma alla kaissu võtta. Aga mis mind kummastas oli vendade suhtumine potensiaalsesse klienti. Olin arvutitaga kodutöö ära teinud, nagu ikka ka eialgsetest eelarve plaanidest paar korda juba üle varju hüpanud. Võibolla on probleem ka minu elukutses, aga automüügis müüdi viimased autod Eestis ilma allahindluseta ilmselt siis, kui Kadaka teelt ostuloaga zigulle jagati. Kui Catwees tegi kogu kupatuselt paari kiloeurise soodustuse, siis Nordi müüjatel polnud pakkumises soodustuse rida üldse. Leppisin samal päeval vaatamise-katsumise kokku nii Catweesis, kui Sauel ja mõlemad müüjad teadsid, et päeva lõpuks ma ühe ära tellin. Marinewordis ülevaatuse käigus avastas müügimees, et ta ei saagi mulle selle hinnaga paati müüa, mis pakkumise alguses tegi, kuna oli unustanud aku pakkumisse lisada ja saatis peagi uue pakkumise aku hinna võrra kallima

Kasum on iga äri jätkusuutlikuse alus ja kui sul akut ka ei mahu oma vea kompenseerimiseks hinna sisse enam mahutada, siis sellisel koperatiivil pikka pidu ei ole ja mina nende agooniat pikendama ei hakanud.
Samas kui tulla tagasi Eesti toondangu juurde, siis alumine ots aerupaatide osas on päris suure valikuga ja väga korralikke asju nagu Marki töökojast tuleb, on valida. Aga selline vahepealne segment 15-20-25kiloeuri on kodumaisel toodangul ju tegelikult suhtelislt olematu.