Kahtlemata on see tore paat, aga kalapüügil ta ka minu meelest nii universaalne pole, et teda n.ö. põhipaadina kasutada.
Oleneb muidugi... kus kasutaja elab, mis veekogudel kalastab jne.
Sellise suurusega paadi vedu ja sisselaskine/väljavõtmine on juba ivake keerulisem kui näiteks 4,5 m lahtise paadikese puhul.
Kui enamuse ajast kuskil sadamas seisab, siis hoopis teine lugu.
Klassikud on öelnud, et vee peal on iga paat väike ja tee peal suur. Nii see ilmselt ongi, kuigi ka näiteks Emajõel tuleb vee pealgi kuskilt piir ette ja suure paadiga pole enam mugav. Väiksematest jõgedest /järvedest rääkimata. Samas Peipsil/Võrtsul/merel suurepärane. Ka Emajõel tonkatada või "aukudes" plätsida, eriti Tartust Peipsi pool, kus jõgi suur, suurepärane. Selliste ilmadega nagu praegu, pole midagi paremat, kui vahepeal soojas kajutis üks eine võtta ja nahavahe soojaks lasta. Päev otsa hilissügiseste ilmadega liikumatult lahtises paadis trollida või tonkatada on suht jõhker, iga riidega hakkab külm. Talvel -20 -ga auke puurides ikka hulga soojem
Võimaluste piires peaks kalamehel olemagi mitu paati, nagu juba öeldi.
Üks võikski selline kabiiniga olla suuremate veekogude ja halva ilma tarbeks, üks lahtine n.ö. põhipaat ja üks päris väike 2,5-3 m kummikas või aerukas näiteks.
Mul omal on 2 viimast kriteeriumi päris hästi täidetud, kabiiniga paadi koha pealt seni poolik "projekt" ootab. Aga see pole siiski selliste mõõtudega, pigem ikka meeter lühem. Aga ma merel eriti ei käi ka.
Üks asi, mis minu arust võiks sellisel kabiiniga paadil olla- topeltjuhtimine. Et trollides ei peaks kala võtu korral kabiinist õngedeni jooksma ja siis jälle tagasi kurssi õgvendama.
Meeldib mulle sellise kaatri juures just see, et putka on n.ö, täismõõtmetega ja ei pea kuskil ninas sooja saamiseks kõverdama.