tollboy kirjutas:
Minuteada pole olemas asja mida ei saa ümber ehitada sobilikuks...kättevõtmise asi ?

Selliste "nõuannetega" pole paraku väga palju peale hakata, samas on see muidugi sulatõsi. Ilmselt huvitab teemaalgatajat pigem, kuidas seda saab teha, mitte üldfilosoofiline "kuidagi kindlasti saab"

Ma omast arust pole ka päris mädakäpp, leiutan, lõigun, trein ja keevitan, aga sellist koduülesannet kohe paugust tehase headuses lahendada küll ei oskaks. Vähemalt nende roolikaablite puhul, mida mina näinud olen.
Kuna kõri otsad on otsa pressitud, siis tuleks teha uus pressliide (vana ju enam kasutada ei saa) ja ehitada/osta/leida press, või teha liide, mille saab ilma pressimata otsa panna. Mingit seda mõõtu presstange, mida saaks kasutada sellise protseduuri läbiviimiseks, võib leida näiteks torumeestelt või suuremate vooludega tegelevatelt elektrikelt. Enne tuleks muidugi teha sobivas mõõdus otsatükk, soovitavalt mittekorrodeeruvast materjalist. Kedagi, kes soostuks näiteks roostevabast midagi sellist valmis treima, mina ei tunne.
Alternatiiv oleks teha mingi poltidega kokku tõmmatav junn või "sõrmusmeetodil" liide. Üldiselt oleks hea kasutada ikkagi ühes tükis heas korras tehase otstega roolitrossi. Kas roolikarpi tõesti ei anna keerata, et üleliigne pool jalga trossi ära mahutada ?
Sõrmusmeetodil on keegi vene kulibin
siin teinud. Noh, mina ei tea, pole ju välistatud, et see sõrmus ikkagi ei pea kaablit piisavalt tugevalt kinni.