Kui see surveandur tõesti vaid 30 maksab, osta see ja probleem lahendatud. Yamaha surve pealt spido on üsna täpne. Suureks miinuseks on ainult see. et tihtipeale ei näita ta mitte midagi veevõtuaugu ummistumise tõttu. Eriti juhtub kui sa sõidad jõgedes ja Võrtsjärves.
GPS-iga on asi natuke keerulisem ja kallim. Eelmises postituses ma kirjutasin natuke segaselt nende NMEA protokollide kohta. Tuletasin nüüd natuke asja meelde ja selgub, et Yamaha mootor väljastab küll NMEA 2000 kaudu mootori andmeid, kuid sinul on vaja kella GPS sisendit mis on selle kõige tavalisema LAN kella puhul eraldiseisev ülejäänud võrgust mingil põhjusel ja tunnistab vaid NMEA 0183 protokolli. Ehk sul on vaja andurit mis väljastab NMEA 0183.
Näiteks sellist:
https://www.amazon.co.uk/Marine-Evermor ... B001JDAU4SPole küll seda konkreetselt kasutanud, aga peaks sobima. Ma olen GPS andureid mitmeid kordi paigaldanud Yamaha kellale ja ka Mercury Smartcraft kelladele, aga ma ei ole neid kunagi ostnud. Need on olnud jäägid mingitest muudest installidest või seadmetest ehk siis tasuta kraam millega katsetada. Seega ma ei tahaks sulle näpuga näidata, et osta see, kuna siin tulevad mängu veel versioonid.
NMEA 0183 versioon peaks olema mingi 2.? või 3.? et asi kindlalt tööle hakkaks. 1.0 versioon kindlasti ei sobi, aga neid vist eriti ei liigugi enam.
Ühesõnaga segane värk, sellepärast neid nii harva paigaldataksegi. Aga kui tööle saad on superlux.
Kellaaeg vist tuli ka GPSi pealt ja mingi kajaloeanduriga sain ükskord kiiruse kella ka sügavust ja veetemperatuuri näitama.