Mark, kallis on siis, kui käed on ümber kaela, tead ju küll
Kuid miks peaks hakkama kohe 40 või 57 jalga pihta? Go Five tootmine ise ei maksa suurt mittemidagi, seal on konkreetselt 3 suurt + kiilu ja roolilehe vorm. Suvaliselt Bella kaatril oli ka vorme rohkem. Nende paatide puhul löödi disainiga, One40 puhul ei usu, et üldse suuremat seeriat eeldati. See sama, nagu eriti eksklusiivsete autodega.
Kuid ka lihtne pisem masstoodang võiks ja peaks olema uus ja huvitav. MÕTE peab olema, JP54 puhul on ju selleks pöörlev sisekonsool köögi ja kaardilauaga. Muus osas see jaht ju teistest samasugsutest suurt ei erine. Pigem on naljakas see kummika sissevenitamine sellise hinnaklassiga jahil.
Ma olen autonduses Chip Foose'i disainimõtete fänn ja mitte niiväga WCC oma aga viimaste mõned ideed just tehnoloogiliste lahenduste osas on küll olnud tegijad. Selle kummika-ellingu saanuks ka üliägedalt lahendada, kui väheke loomingulisust üles näidata.
Näiteks ei oska ma öelda, kes mõtles esimesena välja pendel-roolisamba jahile. Milleks kaks rooli või üks arutu läbimõõduga ratas, kui sama rool koos ühe komplekti näidikutega võib ju pendeldada kummagi parda vahel. Detailid + väline ilu kokku ongi põnev.
JP54 puhul ongi detailid ja ebatavalisus võlusõnadeks. Esiteks on ju sisedisainer naine ja see on kohe tunda heas mõttes. Ok, sportlikkuse pärast on loobutud igasugustest puitudest aga üllataval kombel ei olegi asi väga palat. Võib-olla tahaks ahtrikajutid pisut peenekoelisemat viimistlust, vähemalt juhtmete peitmistki aga palju seal ikka ollakse. Valdavalt ju teki all ja silmad kinni.
Samas on loobutud täiesti mõttetutest sajast peldikust aga see üks on lahendatud sellevõrra jälle nutikamalt:
kreeniv pott, et saaks ikka horisontaalis istuda. Ülikõva sõna on ju ka vöörikajuti ning purjekasti vahel asuv tehnikaruum. Jne, pinnakasutus on suisa fenomenaalne. Ehk järjekordne näide loomingulise disaineri ülimast vajalikkusest mistahes veesõiduki kujustamisel.
Herr Kampard sai küll pakitud
kolemööbliga päratu rikkaks aga kaudselt sai Temagi rikkaks hoopis disaini-ideega.