Noh ma jagan seda arvamust, et tevalost saab toimiva komplekti. Samas jäi mulje, et Peebuste jagab veidi rohkem seda asja, kuid küll kuidagi sotti ei saanud...
Ega siin pole midagi sassi aetud, sest usun, et ilm.ee võib progeda iga code-monkey, aga ilma ennustamine on ju midagi muud.
Ma ise kasutan muidaks forecat ja siiani täpseim süsteem. Kuna lähisugulased on otseselt seotud nende ilmajaamadega, mis eesti maanteedel püstuvad, siis tänu neile on ka mingi arusaam, kuidas selline monitooring toimib. Igaljuhul võtan mina enda marine forecast'i saidilt vip.foreca.com ja viimati, kui ennustati üleujutust Pärnusse, siis sai vaikselt pihku naerdud, kuna oli näha, et ujutust ei tule.
Noh aga millal eestlased veel kunagi kedagi targemat on kuulanud?
Kui ennustati (välismaalt), et ujutus tuleb, siis jälle naersid eestlased pihku...
Aga siis (ujutuse ajal) oli foreca järgi tuul 32ms otse lahte sisse ja tsüklon tõmbas vett juba teisest merekaldast kaasa. Kui uputust ei olnud, oli tuul 18ms, kah otse lahte sisse, kuid tsüklon oli nurga all ja ei pannud veemasse liikuma, kuid anti suur hoiatus (sedakorda eestlaste poolt ja ilma põhjuseta)...
Kui sa Peebuste oskad seda kommenteerida, siis palun räägi, miks eesti ilmaennustajad ennustavad üleujutust siis, kui pole karta ja siis, kui tuleb ja on ette ennustatav hoiavad suu kinni?
Aga kaamerast - milleks sulle üleüldse kaamera, kui majast merevaade? Kes vaatab kaamerast merd, mis aknast näha???
Profikaamerad on päris kallid asjandused ja selleks, et merd monitoorida peavad ka ilmastikku taluma. Samuti arvuti-taha-ühendamine on tegelikult üks mõttetu nähtus (ütlen seda kui arvutiasjatundja), kuna enamus selliseid funktsioone on oma olemuses tunduvalt lihtsamalt kättesaadavad. Seega saad sa tevalost päris ok ilmajaama nii kuni 3k eest. Kui tahad veel ka kaamerat lisada, siis pane umbes 30k lisaks. Ma soovitaks selle raha eest küll teleskoobi osta (
www.meade.com ).