Herkki kirjutas:
Selleks on vaja meresõidupraktikat, et õppida merd kartma. Muidu on puhta p****
Mulle kangesti meeldib isereguleeruv sukeldumis-koolituste süsteem (ehk siis PADI, aga on vist üks teine frantsiis kah) mis on kogu olemuses üles ehitatud olulise ohutusteeoria ja praktiliste harjutuste läbimängimise süsteemile - ja mis lisaks annab ette järgmised tasemed kuhu pürgida, ehk edasi õppimine ja juhendajaga aina keerukamad sukeldumised on normaalne osa sinu (hobi)tegevusest. Ja hinnad - loeng, eksam, varustus, basseiniaeg, mereaeg - selle kvaliteedistandardi kohta mida mulle teada olevad instruktorid väga hoolega jälgivad äärmiselt mõistlikud (ja alla tavapärase väikelaevajuhikoolituse oma). Ilmselt on kõiges selles oma osa ka seigal, et instruktoriks saamine on hobiredeli ülemises otsas - ja õpetamiseks ei pea sa metoodikat ise leiutama, vaid oled kõik vahva samm-haaval läbi käinud ning tead, mis on mõistlik tempo ning kuidas täpselt mingi asi ka totaalsele kivipeale külge hakkab.
Ehk (äärmiselt algajana, ent seda enam protsessi mäletava õppimisfännina) kõlab mõte 12m + praktika + lisakoolitused = upgrade äärmiselt mõistlikuna.
Muideks, PADI testis on küsimus, et miks on vaja pidada logi - ja õige vastus pole mitte "lihtsalt ajaviiteks", vaid et kuna seda küsitakse kui varustust laenutatakse. Kogemuste dokumenteerimine on osa koolitusprotsessist (mis tuletab meelde, et ma peaks logima oma talvised sukeldumised ja lastelt selle kohta templi nõutama).