Sellise otsa- ja kandurdetailidega laugete painetega reelingu puhul on isetegemine täiesti võimalik. Reelingu otsad ja kesktoed igasugu veebipoodides olemas, toru samamoodi.
Kirjeldan sellist kodust kulibinlusele kalduvat, aga töötavat meetodit, mida mina olen kasutanud. Kalleid pinke pole, aga ega iga väikse asja pärast ei pea kohe metallitöökotta ka vudima.
Võtad tüki mingit paksemat (20 -30 mm) plaatmaterjali- OSB või saepuruplaat vms. Lõikad kõigepealt paksust papist (suur pakend vms.) välja parda kaart kopeeriva šablooni. Siis kannad sama joone plaadile. Mina olen natuke kaart "järsemaks" teinud e. raadiust vähendanud õige pisut plaadile kandmise käigus. Painutamisel toru nimelt päris sellise kujuga, nagu sabloon, ei taha jääda, sentimeeter paar meetri- pooleteisese pikkuse juures tahab sirgem jääda.
Aga võib ka täpselt sama kuju joonistada- pärast saab lihtsalt natuke järele aidata lihtsal maamehe meetodil- toru ots vastu põrandat ja keskelt (mitmest kohast järjest) pisut suruda
Lõikad šablooni välja, lihvid vajadusel serva sujuvaks, asetad šablooni töölauale, milleks võib olla kas või seesama plaadijupp, mis alles jäi ja lased kruvidega aluplaadi külge kinni. Nüüd võtad väikse varuga toru, paned selle laua peale, otsa paned kõveruse algusest (šablooni otsast) pisut mööda, kinnitad näiteks montaažilindiga alusplaadi külge ja painutamine võib alata.
Pärast painutamist lõikad "varu" maha ja peakski detail valmis olema.
Reelingu otste ja tugede puhul soovitan kasutada väikeste sisekuuskantpoltidega variante. Toru fikseerimiseks puurid läbi ava (peenema puuriga loomulikult) kerge märgi ette, keermeliimiga kruvi järgi ja ongi OK. Läbi toru ja kinnituse lihtsalt poldiga jääb nilbe.
Igaks juhuks lisan, et ei vastuda tulemuse headuse eest

samas, ega ega see toru nüüd nii kallis ka pole, et paaniliselt untsuminekut karta.