Ahoi!
Tänud vaevanägemise ees, et mulle vastata, kas asetleidnud kohtumine merel, vahetult enne tugeva tormi tulekut oli jetimeestel meresõidu ohutuse seisukohalt mõttekas tegevus...

!
Alustan oma vastulauset Dillingerist:
Sorry! Ma ei saanud aru, kas küsisin arvamust suure algustähe kohta, või mõtteka tegevuse kohta...

!
Suurest algustähest niipalju siis: minu õpetajad, Kalju Toomara ja Eduard Hunt ütlesid alati: kui on tegemist tuulte roosi, või kompassi roosi ilmakaartega, tuleb need ilmakaared kirjutada alati
suure algustähega...

!
https://et.wikipedia.org/wiki/KompassiroosSama käib ka koordinaatide kirjutamise puhul!
...huvitav, kas meie lugupeetavad väikelaevade kiprite koolitajad, sellest ka räägivad oma loengutes... ?
...Botnia lahest (Tornio) niipalju, et Dame Õnne soosimisel sai seal, aastal 2000. Tormilinnu ja Vestaga oldud...

Järgmisena vastulause kaaskipperlasele (S)sults'ile:
Mina ka ei ole oma silmaga Tallinna lahel ja mujal mõnd riigilipuga jetti sõitmas näinud...

!
Ikkagi tahaksin teada, kuidas peale VHF'i (kui see olemas on), antud juhul jetti
autoriseerida saaks... ?
...pardanumbreid ei õnnestunud nii kaugelt kuidagi näha...,
ttps://www.riigiteataja.ee/akt/12898613https://www.riigiteataja.ee/akt/768410...ju vist tuleks selles valdkonnas korrektuure teha...

!
...saatekaater peab olema, eriti veel siis, kui jeti peale võetakse "värisema" ka reisija...!!!
Laevaliiklusele on jetid ohutud nii päeval, kui ka öösel (vähemalt minu radaritele pole neist veel ükski jõudnud! Ju mul siis ajast ja arust seadmed on...), kui nad eest ise ära ei lähe (näiteks mootor on seisma jäänud...) sõidetakse neist lihtsalt üle...!!! Kindlasti ei usu ma seda, et neil oli keegi kalda peal, appi tulemas... Miks? ....kui nad ei suuda näha Vanasadama lainemurdjal suurt silti "Jettidega sõit keelatud" ja trügivad ikkagi sisse... siis vaevalt need mehed ka selle peale mõtlevad, et neid võiks turvata keegi, kui nad kaugel (7') avamerel on... 7' (miili) läbimine ka RIB'ile võtab aega ja külmema veega võib see RIB lihtsalt hiljaks jääda...
...julgen siinkohal meelde tuletada süstameeste õnnetust Kaberneeme lähistel mõni aeg tagasi...
...järg tuleb pea...