Eips!
Nimelt tekkis üks mereraadiojaam ja mõtlesin siis seda ka kasutada oma paadis. Aegajalt on vaja suhelda teiste paatidega, kaldaga ja mine tea kellega veel.
AGA
Uurisin igasugu seadusandlust ja muid reguleerivaid akte ning selguse asemel sattusin täielikku segadusse.
1. Raadiojaama kasutamiseks peab see olema registreeritud sideametis. OK, registreerisin ära. Kuid registrist ma ei leidnud ühtegi tuttavat, kes juba ammu kasutavad mereraadiosidejaamu oma paatides

kas nad on siis nyyd illegaalid?
2. Sideamet annab mulle mingi ES.. kutsungi? Kas sellel mingit muud kasutust on kah peale selle, et ma ise võiksin seda teda, sest praktikas seda ei kasutata kunagi.
3. Raadiojaama kasutamiseks peab olema vähemalt piiratd operaatori litsents!!! Kust ma selle peaks küll saama, või on see kogematta väikelaeva juhi koolituses juba sees? Eraldi paberit mul küll pole. Või siis väikelaeva juht ei tohigi raadiot kasutada!!!
4. Raadiojaamal peab seaduse järgi olemas olema päevik!!! Kas ka väikelaevas?
5. Kas sageduste kasutus on eestis kuidagi täpsemalt määratletud kui ainult kanalitel 6,13,16,70? Mis on määratud TSM määrusega nr 119 aastast 2000. Näiteks kui mul on vaja teisest paadist mingeid asju küsida, mis on olemuselt kommertslikud, kas siis võib suvalisi sagedusi kasutada peale eelpool toodud sageduste? Ses suhtes on ameerikas kõikide kanalite kasutus otstarbed väga täpselt määratletud.
Oskab keegi neile küsimustele vastata?