AMBO kirjutas:
Nüüd siis küsimus, kuna kokpiti teki all seal kohas kus mul vaja teha kontrolluugi auk (ca 10cm) on 0,5cm roostevaba plaat ning tänaseks pole veel leidnud lahendust, kuidas ma sealt 10cm augu läbi saan puurida. Keegi ei oska pakkuda mulle vajaliku tööriista, millega see oleks võimalik.
Kas keegi oskaks aidata, millega ja kuidas ma seda saaksin teha.
Ette tänades
Kui 0,5 cm tähendab 5mm paksust roostevaba, siis pole muud soovitada, kui JÕUDU!

5mm roostevaba vastab jämedalt 12 millile tavarauale ja ma tahaks seda tikksaagi näha, millega sinna auku lõigata...
Karta võib, et kõige mõistlikum oleks teha pisut tulekindluse ettevalmistust ja kutsuda sõber plasmalõikuriga. Variant 2: osta päris mitu 100-millist
kvaliteetset freesi (kogemus näitab, et Makita augufreesid toimivad roostevabaga nii enam-vähem, igasugused suvalised bi-metalid unusta eos ära). Kange trell, ohtralt vett vahele ja peale mõningast ponnistust, jahutamist, freesivahetust saadki umbes tunnikesega augu sisse. Jamaks läheb siis, kui kogemata freesi hamba lõikwsse sisse murrad ja see sinna kinni keevitub.
Aga kuna mulle tundub, et see kontrollauk ei pea teps mitte olema ideaalselt ümmargune ring, siis lõika see sisse 1-millise roostevaba jaoks mõeldud kettaga rellakaga. Tegelikult saab nii suure diameetri päris/piisavalt ühtlaseks, sest peale tuleb sinna ju mingi kena katteluuk.
Priit, freesinud suvel täpselt 26 auku läbi 3-millise roostevaba ja kulutanud selleks ära kõik Samblas müüdud õiges mõõdus freesid