Mark kirjutas:
Ostke kodumaiseid asju. Kerge see pole, olen ka ise kurgileti ees kukalt süganud.
Ei osta. Mind see kodumaisus ei huvita, ma ostan asju, mis mulle MEELDIVAD. Natukenegi teemas püsides käisin ma messil igatpidi su eksponaati patsutamas ja vaatamas. Ma ei tea, miks. Mul pole sellega mitte midagi teha, aga see MEELDIS mulle. Hobujõudu oli veidi vähe küljes

aga millegipärast meeldis. Kui mul oleks selist paati vaja, siis võiks läbirääkimisi pidama tulla.
Ma käingi messil igal aastal selleks, et teada saada, kas on tekkinud mingeid asju, mis lahedad tunduvad. Iga kord on midagi silma jäänud, mis põhjalikumat uurimist väärib. Nii et respekt messi korraldajatele, minu meelest meie mastaapi arvestades asi siiski toimib. Mind ei huvita mingid "messipakkumised", ma tahan imelikke asju näha (tõsi, soovitavalt mitte nii koledaid kui Cumulus

)
Aga back to my rant, kodumaisus on loll illusioon. Kurgileti näide tuletas mulle meelde, kui palju ma olen kodumaist toitu prügikasti visanud selle pärast, kui saast see on. Ma ei taha odavat toitu, ma tahan head toitu. Kui poest saab sama hinnaga vett pritsivat eesti ja ilusat kollast hollandi/prantsuse võid, siis ma ei osta eesti oma. Kui eesti peekonipakist tilgub välja vesi ning soome omas on ilus puhas lõhnav sealiha, sama hinna eest, siis ma ei osta eesti peekonit.
Ehk et. Kõigepealt peab olema lahe asi (vt Alunaut). Siis võib hinna üle rääkida. Kui sul on täpselt sama lahe asi kui teistel, ei saa kallimat hinda küsida. Kui sul on mannetum, ei saa teistega sama hinda küsida. Kui on lahedam, siis võid kõike teha, mis süda lustib.