Veemees kirjutas:
P.S. Kulla ex Suurlaid, vasta palun üheselt: kas minister rääkis tõtt, väites, et nõukogudeaegne merepiir oli kindlaks määramata, või valetas?
Kõik nõukaajal merd sõitnud inimesed, keda küsitleda on õnnestunud, ütlesid, et selline väide on täielik absurd.
A kust mina seda teadma pean, kas minister valetab? Kuni me ühes toimetuses töötasime, ei tabanud teda kunagi valetamas, aga aeg muutub ja inimesed sele sees ning ajaloo ilu seiskohalt on seegi vahel ehk vajalik.
Nõukogudeaegne liiduvabariikide vaheline nn piir ei omanud juriidiliselt kindlasti mingeid riigipiiri tunnuseid, omadusi ega õigusi ja selle tähendust ei tasuks ka tagantjärgi üle müstifitseerida.
Seda oligi vaja täpselt sama palju kui linnarajoone, et piirkonnamiilits saaks laiba naabri poolele lükata. Kui nüüd otsustati riigipiir praeguse leppega tähistada vastavalt rahvusvahelistele tavadele, siis nii tehtigi, mina sealt küll mingit kolli ei otsiks.
Pigem usun ma seda, et ametnike tegevus kipub vahel spetsiifilistes küsimustes sõltuma nende teadmistest/teadmatusest või unustamisest. Kuna piirilepet on ligi 20 aastat samades komisjonides nämmutatud, ei usu ma aga sedagi.
Ma usun, et seda on niimoodi ilus mõelda, et kapten Saarso on meie ajastu südametunnistus ja teaduste kandidaat Aasmäe on viimase tõe instants, aga minu teada on mõlemad otsapidi siiski ka poliitikas olnud ning Aasmäe viimati koguni ühe praegu erakonnaks pürgiva ning reformile valusalt vastanduva (Meikar!) VIK liikumise linnapeakandidaadina.
Ajakirjanikuna vaatan ma esmalt ikka taustu siis kuulan, mis öelda. Või tsiteerides oma viimast peatoimetajat: mina ei usalda siin mitte kedagi!
Pigem meeldivad mulle inimesed, kes teevad endale mingi teema selgeks ja teavad, millest räägivad, nagu nt PriitV.
Aga kuna PriitV valmistab praegu ilmselgelt ette uunikute talverallit, siis tema on nüüd nädala-paar ilmselgelt kuss...