Kuidas minust sai laupäeva õhtupoolikul piiririkkuja. Kuna vesi on Peipsis hetkel jämedalt meeter madalam tavapärasest olukorrast, siis minnes kasutatud slaalom mõrralinide vältimiseks maa poolt oli väga närvesööv kogemus ja otsustasin kodupoole sõites kasutada teist trajektoori. Seega Mehikoormast Piirissaarde sõites hoidsin mõrdade vältimiseks suhteliselt piiri äärde, jättes Navionics Gold X44 kaardi järgi piiri endast paari kaabli jagu paremale. Piirinurgas kus lõunast-põhja jooksev piir keerab kirdesse olin ma ikkagi piirivalve radari järgi 80m Venemaal, kuigi oma kaardi järgi oli varu küllalt. Mõni aeg hiljem märkasin ka piiriposti ning sain ennast kiiresti kodumaale tagasi sättida. Kusjuures piiriposte on Piirisaare radarijaama piirkonnas kõigest 4 tükki, nii et ühe juurest järgmist ei paista ja ainult nende järgi sõitmine on võimatu.
Tahtmatu tegu tehtud sõitsin rahulikult saarele ja kai peal ootas mind juba viibates roheline mehike. Aitas paadi kinni siduda ning edasi sain riigi kulul ATV-ga sõita veel radarijaama. Ausaltöeldes olen ma salamisi kolm aastat tahtnud näha, mis elu see näiliselt magav majake seespoolt ka elab, tõsi mitte just nii kalli piletiga. Nagu nii väikesaarele, kui ka ühele normaalsele riigiametile kohane, toimus kõik järgnev äärmiselt sõbralikus õhkkonnas. Nemad tegid dokumente vormistades ja protokolli koostades oma tööd ja ega mul polnud ka midagi vastu vaielda. Sest sain juba veepeal ise aru, et plotter seekord ikka täielikku pastat ajas ning nemad nägid ka minu radarijäljelt, et avastasin oma rikkumise veepeal ka ise. Piirivalvurite sõnul ei ole ma esimene ja tõenäoliselt mitte ka viimane, kes sama koha peal piiri rikub, kuna valdaval enamusel plotteritel pidigi piir olema selles kohas valesti märgitud. Väidetavalt olevat ka juhitud sellele asjaosaliste tähelepanu, aga siiani vist tulutult. Huvitav kes selle piiri maha joonistab ja kaarditootjatele andmed edasi müüb?
See paar tundi piirivalvuritega avardas mu silmaringi märgatavalt, kuidas "suur-vend" saare eluolul ja järvelkäimistel silma peal hoiab