Ahterpoord kirjutas:
keegi ei ole kuulnudki pliimenniku laadsest antiseptilisest seene/sine/pehkimise tõrjest.
Ise plaanisin katsetada - pilss vanast värvist haljaks lihvida, immutada mahagonplangutus/kaared mõned korrad HolzBioga, katta mõne õlibaasil pilsivärviga.
Ja hea ongi, et ei ole! Oled Sa ikka kindel, et tahad konkreetse mürgiga midagi plökerdada??? "Tinamennik" on konkreetne mürk, mis tapab lisaks seentele ka muid elusorganisme, nagu selle veesõiduki kasutajadki on. Mina saatsin konkreetselt kodust ohtlikesse jäätmetesse u. 50 kilo mennikut koos tünniga. Koos värvimuldadega. Ja asbestiga. Sest ma ei tahtnud kuurist puid tuues ka maha surra. Ning kui koer lõi seinalt maha suure elavhõbedatermomeetri, siis korjasin kogu materjali esikupõrandalt viimsestki prigust kokku luubi ja süstlaga... Ehk mina hoiaks parem reaalsetest mürkidest (plii, asbest ja elavhõbe) eemale!
Ma oleks ka nende "suvaliste" immutusvahenditega ettevaatlik, sest tamm ja mahagon ei ole just väga käsnad ning mõni halb vahend, nagu Pinotex, tekitab kile, paneb puidu ummuksisse ja efekti asemel saad defekti.
Holzi asju olen ise kasutanud (küll mitte immutit paadi juures aga näiteks roostemuundurit kiiludel ja sedasama Biod müüripalkidel) kuid isegi tavalise männapuuga "tundus", et tootja soovitus vann/vaakumimmutuseks on ikka õige. Ligunemine või rõhuga jõuga puidu sisse "vedamine" - siis saab tulemuse. Aus Eesti Toode ja täiesti hästi toimiv kuid peaagu igasugune rulliga "immutamine" on pigem pakasuuha, kui tõsine tegevus. Umbes sama, kui lased kevadel Folksu voolikust märjaks ja arvad, et peabki kohe vett

Kindlasti ei tee Bio krundina midagi halba, pigem ikka natukene head aga tamme ja mahagoni immutada - ei ole väga suurt usku.